Jovana Kocić (MN Press)
Jovana Kocić (MN Press)

Santareli odredio sastav za SP, Jovana Kocić jedina prekobrojna

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 16:48

Odbojkašice kreću put Holandije u sredu, prvi meč na programu u nedelju protiv Kanade

Poznat je sastav Srbije koji će braniti svetski tron na takmičenju u Holandiji i Poljskoj. Selektor Srbije Danijele Santareli je danas na konferenciji saopštio imena 14 devojaka koje će putovati na Svetsko prvenstvo.

Od 15 igračica koje su odradile kompletne pripreme među putnicima se nije našla srednji bloker Jovana Kocić.

Izabrane vesti

Na konačnom spisku se nalaze dizači Bojana Drča i Slađana Mirković, korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica, primači servisa Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Sara Lozo, Bianka Buša, Katarina Lazović, libera Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić, srednji blokeri Jovana Stevanović, Mina Popović i Maja Aleksić.

"Odredio sam spisak igrača posle turnira u Napulju. Radili smo dugo i naporno sa 15 igračica, tražio sam devojke koje se savršeno uklapaju u moju ideju. Sa ovih 14 mogu da pravim promene, a da ne gubimo mnogo na kvalitetu", rekao je selektor Danijele Santareli. "Sve igračice su pružile maksimum. Sada imamo još dva kratka treninga, a 21. septembra krećemo u Holandiju".

Svestan je Santareli šta njega i ekipu čeka u Holandijii i Poljskoj.

"Verujem da sa ovim timom možemo da prikažemo najbolju odbojku. Očekivanja su naravno velika. Znao sam da će tako biti kada sam prhvatio ovaj posao. Svi žele da se ponovi rezultat od pre četiri godine kada je osvojen trofej. Voleo bih da to uspemo i sada. Imamo jak tim, spremni smo, možemo da igramo sa svima... Možda u Ligi nacija nismo bili na najvišem nivou, ali verujem da ćemo na ovom takmičenju igrati najbolju odbojku koju možemo".

Za dva dana će odbojkašice krenuti put Arnema.

"Putujemo 21. septembra, 23. počinje takmičenje, a mi prvi meč igramo tek 25. protiv Kanade. Posle je rival Bugarska, onda putujemo u Poljsku, gde se igra druga faza. Neće ni tu biti lako, ali želimo da ostanemo do poslednjeg dana takmičenja. Imamo šansu za to. Želimo jednu medalju", rekao je Santareli.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbijedanijele santareliSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara